• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Алергии

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Респираторен панел за тестирање на алергија од 30 видови респираторни иританти.

Панелот ги вклучува следните алергени:

Позитивна контрола, Dermatophagoides ptero - домашна прашина, Dermatophagoides farinaе, Acarus siro - житна грина, бубашваба, евла, бреза, леска, багрем, бука, маслинка (дрво) - полен, врба, топола (полен), трева мешана, 'рж - полен, пелин, коприва, амброзија, амброзија кратка, златошипка, мачка, коњ, куче, моско прасе, крава, зајак, латекс, Penicillium - Aspergillus микс, Cladosporium herbarum - мувла, Alternaria alternate - домашна мувла, CCD мешавина (јаглехидрати).   

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

Ден.2,400.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Нутритивен панел за тестирање на алергија од 30 видови храна.

Панелот ги вклучува следните алергени:

Позитивна контрола, лешник, кикирики, пченично брашно, бадеми, семки од сусам, семки од сончоглед, семки од тиква, соини зрна, млеко, казеин, белка од јајце, жолчка од јајце, компир, целер, морков, дома, морска риба - микс, школки - микс, авокадо, смоква, киви, јаболко, портокал, банана, камилица, пченично брашно, 'ржано брашно, CCD 1 Bromelain - ананас, CCD 2 рен пероксидаза, CCD 3 аскорбат оксидаза (тиква, краставица, диња).   

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

Ден.2,400.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Педијатриски панел за тестирање на алергија за најчестите иританти кај намладите.

Панелот ги вклучува следните алергени:

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

Ден.2,400.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Пакет од било кои два алеркиски панела. Можете да бираде помеѓу: нутритивен, педијатриски и респираторен алергиски панел.

Потребен примерок: венска крв.

Припрема пред анализа: нема

 

Ден.4,500.00

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија