• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Биохемија

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ден.500.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ден.0.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Тромбин е ензим во крвта кој делува на факторот за коагулација фибриноген да формира фибрин, со што помага да се згрутчи крвта. Тромбинското време (ТТ) ја проценува активноста на фибриноген. Кога се појави повреда и започнува крварење, телото почнува да формира згрутчување на местото на повреда за да помогне да се запре крварењето. Оваа анализа се прави со цел да се истражи прекумерното крварење или несоодветното формирање на крвни згрутчувања (тромботична епизода), особено за да се процени нивото и функцијата на фибриноген.
 
Кога да ја направите анализата: Кога имате крварење или тромботични епизоди или повторливи спонтани абортуси; кога PT и/или PTT тест се продолжува, особено ако се зема предвид абнормално ниво или функција на фибриноген.
 
Потребен примерок: венска крв
 
Припрема пред анализа: нема
Ден.650.00

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Трансферин е главен протеин во крвта кој се врзува за железо и го транспортира низ целото тело. Оваа анализа се прави за да се процени способноста на вашето тело за транспорт на железо во крвта.

Кога да ја направите анализата: Кога вашиот лекар ќе се сомнева дека може да имате премногу или премногу малку железо во вашето тело.

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: се препорачува да не се конзумира храна 12 часа пред собирање на примерок; во овој случај, само вода е дозволено.

Ден.0.00

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија