Blog

Дневен 5 минутен антистрес ритуал

Многумина го прифаќаат стресот како нормален дел од секојдневниот живот, без разлика дали е предизвикан од долги листи на дневни задачи, напорен распоред полн со безброј фамилијарни обврски, неплатени сметки, или најверојатно комбинација од сите три.

Kако да го намалите нивото на шеќер во крвта?

Нивото на шеќер во крвта претставува основна грижа за луѓето со дијабетес. Високиот шеќер во крвта, познат како хипергликемија, се јавува кога шеќерот во крвта  надминува 180 (mg / dL).

Која храна е добра за зголемена простата?

Простатата е мала жлезда во облик на орев, која се наоѓа зад мочниот меур на мажите. Кај некои мажи со текот на годините простатата може да се зголеми, состојба позната како бенигна хиперплазија на простата.

Што треба да знаете за тумор маркери

Тумор маркери се супстанции кои се наоѓаат со повисоко од нормално ниво во крвта, урината или телесното ткиво на некои луѓе со рак. 

Како да останете здрави доколку работите во иста канцеларија со повеќе колеги?

Тимската работа е одлична...се додека некој од колегите не се разболи.

Што е анемија?

Анемија е состојба во која немате доволно здрави црвени крвни клетки за да носите соодветено количество на кислород до ткивата на телото. Постојат многу форми на анемија, секоја со своја

Кога настинката преминува во бронхитис?

Кога ќе настинеш, дали често настинката преминува во бронхитис? Важно е да се препознае дали станува збор за вообичаена настинка и да знаете кога бсушност е нешто посериозно. Еве што треба да знаете кога непријатната настинка се претвора во бронхитис.

4 работи што треба да ги знаете за калциумот

Иако веднаш се поврзува со силни, здрави коски, калциумот игра клучна улога и во другите телесни функции. Еве четири работи што треба да ги знаете за овој суштински минерал.

6 симптоми кои не треба да ги игнорирате

Повеќето болки не се знак на некоја сериозна состојба, но одредени симптоми не треба да се игнорираат. Консулирајте го вашиот лекар доколку чувствувате некоја од овие појави:

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија

Search