• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Cyfra 21-1

Ден.1,800.00

Фрагменти на цитокератин-19, или CYFRA 21-1 (структурен протеин), често се ослободуваат во крвта кај пациенти со рак. Поради високата специфичност во однос на бенигните белодробни заболувања, CYFRA 21-1 е погоден за употреба како маркер за диференцијација во туморската патологија, особено кај ракот на белите дробови. CYFRA 21-1 е исто така може да биде покачен во серум на пациенти со уролошки, гастроинтестинални и гинеколошки рак.

Кога да ја направите анализата: доколку вашиот лекар се сомнева дека постои можност за рак на белите дробови или уролошки, гастроинтестинални и гинеколошки рак; во интервали за време и по третманот за еден од овие канцери; понекогаш кога имате рак на предиспонирачки болести.

Потребен примерок: венска крв.

Припрема пред анализа: нема.

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија