• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Фибриноген

Ден.350.00

Фибриноген е протеин, фактор на коагулација (фактор I) кој е од суштинско значење за формирање на крвни згрутчувања (коагулација). Анализата служи за испитување на евентуално нарушување на крварењето или тромбетска епизода, особено за да се процени нивото и функцијата на фибриноген; понекогаш се користи за да помогне да се процени ризикот од развој на кардиоваскуларни болести.

Кога да ја направите анализата: Кога имате крварење или тромботични епизоди; кога тестот за PT и/или PTT е долг; кога имате роднина со наследен дефицит на фибриноген; кога вашиот лекар сака дополнителни информации за да помогне во проценката на ризикот од развој на срцеви заболувања

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија