• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Фосфолипиди

Ден.550.00

Супстанца во телото што содржи и липиди (маснотии) и фосфор; Фосфолипидите се наоѓаат во сите клетки низ телото, бидејќи тие се главна компонента на клеточната мембрана, најоддалечениот слој на клетката. 

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија