• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

HE-4

Ден.2,500.00

HE4 или Human epididymis protein 4 (Човечкиот епидидимис протеин 4) е протеин кој се произведува од повеќето, но не сите, епителни клетки на ракот на јајниците. Ова го прави тестот корисен како тумор маркер во специфични околности. Тестот го мери количеството на HE4 во крвта.

Значително покачени концентрации на HE4 се често присутни во крвта кај жени со епителен карцином на јајници. Кога HE4 е зголемен, HE4 тестот може да се користи за следење на ефикасноста на третманот и/или за повторување на ракот.

Кога да ја направите анализата: Пред да започнете со терапија за епителен карцином на јајниции, и во интервали после третма; доколку вашиот лекар има сомнеж за присуство на епителен карцином на јајници.

Потребен примерок: венска крв.

Припрема пред анализа: нема.

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија