• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Котинин

Ден.600.00

Со оваа анализа се детектира присуството и/или мерење на количината на никотин или котинин во крв или урина; за да се утврди дали некој користи тутун или бил секундарен односно пасивен пушач. Понекогаш оваа анализа се тестира и акутно труење со никотин.

Кога да ја наравите анализата: Секогаш кога се бара потврда за употреба на тутун или изложеност на пасивно пушење; кога постои сомневање за предозирање со никотин.

Потребен примерок: урина

Припрема пред тест: нема

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија