• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Крвна размаска

Ден.0.00
Анализа за проценка на црвените крвни клетки (RBC), белите крвни клетки (WBCs) и тромбоцитите; за да се направи разлика помеѓу различните видови на WBC и да се утврдат нивните релативни проценти во крвта; да помогне во откривање, дијагностицирање и/или следење на бројни недостатоци, болести и нарушувања кои го вклучуваат и создавањео, функцијата и животниот век на крвните клетки.
 
Кога треба да ја направите анализата: Кога комплетната крвна слика и/или диференцијалните резултати на белите крвни клетки се абнормални, или кога вашиот лекар се сомничи дека имате знаци и симптоми кои се должат на состојбата што го афектира здравјето на вашите крвните клетки.
 
Потребен примерок: венска крв
 
Припрема пред анализа: нема
 
 
 

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија