• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Респираторен панел 30 алергени

Ден.2,400.00

Респираторен панел за тестирање на алергија од 30 видови респираторни иританти.

Панелот ги вклучува следните алергени:

Позитивна контрола, Dermatophagoides ptero - домашна прашина, Dermatophagoides farinaе, Acarus siro - житна грина, бубашваба, евла, бреза, леска, багрем, бука, маслинка (дрво) - полен, врба, топола (полен), трева мешана, 'рж - полен, пелин, коприва, амброзија, амброзија кратка, златошипка, мачка, коњ, куче, моско прасе, крава, зајак, латекс, Penicillium - Aspergillus микс, Cladosporium herbarum - мувла, Alternaria alternate - домашна мувла, CCD мешавина (јаглехидрати).   

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: нема

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија