• Јави ни се
  • +389 2 551 2500 | 078 20 80 53

Пон - Петок (7:30 - 16.30) Саб. (9.00 - 13.00)

Трансферин

Ден.0.00

Трансферин е главен протеин во крвта кој се врзува за железо и го транспортира низ целото тело. Оваа анализа се прави за да се процени способноста на вашето тело за транспорт на железо во крвта.

Кога да ја направите анализата: Кога вашиот лекар ќе се сомнева дека може да имате премногу или премногу малку железо во вашето тело.

Потребен примерок: венска крв

Припрема пред анализа: се препорачува да не се конзумира храна 12 часа пред собирање на примерок; во овој случај, само вода е дозволено.

АМАДЕЛА

Специјалистичко Дијагнстичка Лабораторија